вторник, 1 декабря 2009 г.

На роботу чи на паншину. Пани і бояри.

Зверніть увагу, що багатьох поважних громадян (особливо політиків) в Україні називають панами ("пане ХYХ", "пані Y"). Цим терміном користуються в основному кореспонденти. Мабуть всі добре знають, що та хто такі пани з історії, з ними постійно боролися селяни, котрі залежали від них, а точніше належали їм.
Те ж саме можна сказати про сучасні робітничі відносини. Ви ходите на роботу до пана чи боярина, витрачаєте свій дорогоцінний час, не отримуєте стільки грошей, скільки бажаєте. Звичайно, можна змінити одну-другу роботу, якщо вас не влаштовує зарплатня, але достойну ЗП отримує менша частина громадян. Платимо податкові збори і не отримуємо того, що прописано в Конституції. Більша ж частина громадян ходить на панщину, а не на роботу. Працюємо за їжу та одяг а не за гідне життя - ось так.
Панщина від сучасності відрізняється лише наявністю більшої суми грошей. Це пояснюється інфляцією, котра сталася за кілька століть. Грошова цінність середньої зарплатні приблизно також сама як і кілька століть тому.
А пани вас годують обіцянками завтра буде краще, Ви тільки повірте нам та зробіть "правильний вибір".

Історія знає таку практику - тож залишилось почекати до чергового громадського повстання з вилами та закликами "геть панів". Пано-демократія - перехідний стан в країні і довго він не триватиме.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Лучше не пишите от имени анонима.

Постоянные читатели